Backlink Nedir?

Backlink; internet sitelerinin birbirlerine link vermesi olarak tanımlanabilir. Başka web siteleri  üzerinde yayınlanan özgün içeriklerinizle kendi web sitenize gelen kullanıcı trafiğidir. Bu sayede web siteniz yayılım gösterecek ve tanınacaktır. 

Google Backlink ile kullanılan web sitenizde yayılma oranı artarak arama motorlarında yer alan fark edilme aynı oranda artış gösterecektir. Web sitenizde hazırlanan özgün içeriklere ne kadar kaliteli backlink alınırsa o kadar çok tercih edilecektir. 

Peki, Backlink Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Backlink alma işlemleri son derece dikkat ve özen gerektiren işlemlerdir. Web sitenize faydaları olacağı gibi zararları da dokunabilmektedir. Bunlar düşünüldüğü zaman profesyonel ellerden çıkma backlink alma işlemleriniz ile az risk alarak çok başarı elde etmeni gereklidir. 

Arama motorları hangi yollarla backlink aldığınıza dikkat etmektedir. Aldatma yollarıyla alınan backlinkler güvenilmez olarak algılanarak web sitenize ciddi zarar verebilmektedir.  Backlink alınırken önemli noktalardan biride backlink alınan web sitelerinin, güvenilir ve kaliteli olması gerekir. 

Kalıcı web sitelerden backlink alınması önerilir. Kalıcı bir web sitesinden alınan backlink ziyaretçilerinizin gözünde sizi yükselterek daha güvenli bir imaj yaratmanızı kolaylaştıracaktır. Geçici olarak backlink oluşturmak arama motorları ve ziyaretçiler açısından kaliteli bir yansıma yapacaktır. Arama motorları tarafından güvenilmez olarak algılanmaması açısından kalite arz eden ve kalıcı bir web sitesinden backlink almanız gerekir. Hile olarak algılanması durumunda web sitenize ciddi hasarlar verebilmektedir. Başarılı ve kaliteli bir backlink çalışması şirketinizi ve web sitenize seviye arttırarak ilerlemenizi hızlandıracaktır. 

Backlink Alma Yolları;

Web sitelerden kendi web siteniz için tanıtım yazısı talebinde bulunarak,

Paravan web siteleri oluşturup link vererek,

Bloggerlerin web sitenizi ve şirketinizi konu alan makale yazmalarını isteyerek,

Önemli blog yazıları ve makalelerin altına yorumlarda bulunarak backlink oluşturulabilir. 


Backlink’in en sorunsuz uygulanma şekli sizden bağımsız olarak başkaları tarafından beğenilerek backlink edilmesidir. Kendi kendinize uygulamış olduğunuz backlink işlemlerinde spam gibi bazı sıkıntılı durumlar yaşamanız muhtemeldir. 

Arama motorlarının her geçen gün değerlendirme kriterleri değişime uğramaktadır. Bunlar düşünüldüğünde yakın gelecekte hazırlamış olduğunuz backlinklerin başka web sitelerinden gelen kullanıcı davranışlarına göre bile değişecektir. Bu kullanıcıların web siteye erişimi haricinde web sitenizde kalma süresi ve yaptığı işlemler bile büyük önem taşıyacaktır. Web sitelerinde gerekli olan backlink, Web sitesi hazırlanırken unutulmaması gereken bir detaydır. 

Backlink başka web sitelerinden sizin web sitenize link verilmesi olarak tanımlanabilir. Referans olarak de düşünülebilir. Backlink, arama motorlarında web sitenizin üst sıralarda yer almasını kolaylaştırarak şirket bilinirliği ve marka güveni oluşturmanızı daha kolay hale getirecek işlemdir.  Web sitenize gelen trafik akışını arttırarak ziyaretçi artışı da bağlamanız mümkündür.