Web Sitesi Danışmanlığı

Düzenlenen son verilere göre 215 milyondan fazla internet sitesinin insanlara sunulduğu görülür. Web sitesi sayısının bu kadar çoğalması bu alandaki rekabeti arttırmış hem de site sahiplerinin rakip sitelerin önüne geçebilmek için web sitesi danışmanlığını tercih etmelerine yol açmıştır. Web sitesi danışmanlığı sayesinde marka ve tüketici arasındaki iletişimin daha sağlıklı olması sağlandığı için sitenin internet ortamında sözünün geçmesine etki eder. 

İnternet dünyasında bu kadar fazla web sitesinin bulunması sitenizin o dünyada kaybolup gitmesini sağlayabilir. Fakat analizleri başarılı olan, sorunlar karşısında pratik çözümler üretebilen, markanıza diğer sitelerde bulunmayan farklı yönler kazandıran web sitesi danışmanlığı sayesinde süreci çok daha kolay yönetebilir hale gelebilirsiniz. 

Web sitesi danışmanlığı her türlü site için gerçekleştirilebilmektedir. Örneğin bu siteler emlak, yüksek öğretim, yazılım geliştirme, finansal servisler, tüketim ürünler, lüks ürünler üzerine olabilir. Site danışmanlığı doğru ve etkili olduğu taktirde her türlü sitede kesinlikle işe yarayacaktır. 

Çoğu kişinin merak ettiği bir diğer soru ise web sitesinin danışmanlığa ihtiyacı olup olmamasını nereden anlayabileceğidir. Aslında site sahibi kendine bazı kolay sorular sorarak kafasındaki tüm bu soru işaretlerini giderebilir. İşte site sahibinin kendine sorması gereken sorular;
İnternette eski halime göre daha görünür olmak istiyor muyum?
Marka imajı kazanmak istiyor muyum?
İnternet sitesi sayesinde satışlarımı arttırmak istiyor muyum?
İnternet sitemde bazı şeyler yanlış mı ilerliyor?
İnternet sitemin etkili tanıtımları olsun istiyor muyum?
Var olan sitemin bu işlerde oldukça bilgi sahibi kişiler tarafından baştan tasarlanmasını istiyor muyum?
İnternet sitemin nitelikli bir adresi olsun istiyor muyum?

Eğer kendinize sormuş olduğunuz bu soruların cevabı evet ise internet siteniz için danışmanlık almanız daha doğru olacaktır. Bu nedenle danışmanlık için araştırmalara şimdiden başlayabilirsiniz.

Web Danışmanlık Hizmetinde Neler Bulunmalıdır?

1- Yönetim 

Web sitesini hem de web sitesine bağlı olan sosyal medya hesaplarının yönetimi hakkında bir program hazırlamak ve bu program doğrultusunda yönetimi sağlamaktır. Web danışmanlığının olmazsa olmaz bölümü yönetimdir. Yönetimi doğru uygulamayan bir danışmanlık neredeyse düşünülemez. 


2- Tanıtım ve Reklam 

Çoğu şirketin web danışmanlığa başvurma sebebi tanıtımını tek başına yapamaması ve profesyonel bir yardıma ihtiyaç duymasıdır. Profesyonel web danışmanlığı sayesinde online olarak sitenin tanıtımı yapılır. Bu sayede siteyi daha fazla kişi keşfederek sitenin arama motorunda üst sıralarda yer alması sağlanır. 

3- Pazarlama ve Satış

Satış sürecini yönetip pazarlama konusunda ilerlemeyi sağlar. Satış trafiğini arttırmaya yönelik çalışmalar hazırlanmasını ve satışa ikna edecek pazarlama stratejilerini geliştirme konusunda büyük araştırmalar yapar. Bu araştırmalar sonucunda ise siteye en uygun pazarlama stratejisi hazırlanır. 

4- Analiz  

Bir web sitesinin ilerleme kaydedebilmesi için rakip sitelerden farklı işlere imza atması gerekir. Bunun içinse rakipleri analiz ederek yaptıkları işlerin iyice incelenip raporlanması doğru olur. Yani web sitesi danışmanlığı seçiminde analiz maddesine olabildiğince önem vermeniz gerekir. 


5- Optimizasyon 

Web sitesinin hedeflerini gerçekleştirebilmek için tasarım, içerik ve görsel gibi konular hakkında plan yapılmasına optimizasyon denir. Tıpkı diğer maddeler gibi optimizasyon da web danışmanlığı konusunda büyük önem taşımaktadır.

Büyük İşletmelerin veya Küçük İşletmelerin (KOBİ) Web Danışmanlığı İhtiyacı Var Mıdır?

Eğer firma yurt dışına iş yapıyorsa ya da web sitesini oldukça aktif bir şekilde kullanıyorsa ve büyük bir işletmeyse web sitesi danışmanlığına ihtiyaç duyması kaçınılmazdır. Tüm işleri tek başına yürütemediği için çareyi web danışmanlığında bulacaktır. 

Fakat büyük işletmeler kadar hacimli faaliyetler içerisinde bulunmayan küçük işletmelerin geneli herhangi bir danışmanlığa ihtiyaç duymadan web sitesi danışmanlığının yapacağı işleri kendileri halledebilmektedir. 

Web Sitesi Danışmanlığı Ne Kadar Sürmektedir?

Web danışmalığı için belirlenmiş kesin bir süre yoktur. Süre firmanın ihtiyacına, beklentilerine ve durumuna göre değişkenlik gösterir. Duruma göre program hazırlanır. Ayrıca bazı firmalar tek bir proje içinde web sitesi danışmanlığına başvurabilmektedir.  

Yanlış Danışmalık Hizmeti Sonucunda Oluşabilecek Sorunlar
İnsanlara amatör bir imaj çizmiş olursunuz.
Değer kaybetme olasılığınız artar.
Var olan müşterilerinizi kaybedersiniz.
Unutulmaya başlarsınız. 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Web sitesi danışmanlığı hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.