Web Sitesinin Günümüzdeki Değeri Nedir?

Markaları ileriye taşıma konusunda büyük bir başarı yakalayan web siteleri günümüzde çoğu firmanın tercih ettiği yöntemlerin başında yer almaktadır. Fakat ne kadar çoğu kişi ve firma tercih etse bile etkili kullanılmadığı taktirde ileriye götürmekten ziyade gerilemeye neden olabilmektedir. Bu nedenle bu işe başlamadan önce ya iyi araştırmalar yapıp konu üzerinde hakimiyet kurulmalı ya da işinde iyi firmalar ile anlaşma sağlanmalıdır. 

Web sitelerinde ağırlıklı olarak önem verilen kısım arama sonuçlarında üst sıralarda yer alarak insanlar tarafından fark edilmesidir. Çünkü insanlar tarafından fark edilmeyen ve okunmayan web siteleri zaman kaybından başka bir işe yaramaz. Tüm bunlar düşünüldüğünde ise rakip sitelerden yukarıda yer almak için çoğu bilindik ama aralarından bazıları pek bilinmeyen yöntemler yer alır. 

CMS (Content Management System) Esintisi

Türkçemizde içerik yönetim sistemi olarak bildiğimiz bu madde iş akışını etkili biçimde yönetmeyi hedefleyen işlemler bütünüdür. Resimler, veriler, filmler veya dokümanları zenginleştirip insanlara sunmak için kullanılır. Bahsetmiş olduğumuz içerik yönetim sisteminin birden çok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar;

Medya yönetimi

Blog yazısı ekleyebilmek

Firmanın reklamını yapmak

Uzaktan yönetim yapabilmek

Alt kullanıcı desteği

İçerik yazıları eklemek

İçerik yazılarını görsel veya video ile desteklemek

Birden fazla dil seçeneği şeklindedir.

Bir içerik yönetim sistemi seçmeden önce ilk olarak hedeflerinizi kararlaştırıp ihtiyaç duyacağınız etkenleri belirleyerek sistemi seçmenizde fayda vardır. Çünkü her içerik yönetim sisteminin ağır bastığı özellik birbirinden farklıdır. Bazıları muhasebe konusunda yeterli donanıma sahipken bazıları da blog konusunda işlevsellik sağlayabilmektedir. 

Google Search Console Kurulumu

Web sitenizin Google aramalarında durumunu görmenize, performansını takip etmenize olanak sağlayan bir araçtır. Aynı zamanda sitenizde meydana gelmiş ve ilerlemenizi engelleyen olumsuz özellikleri görmeniz konusunda da yardım sağlayabilir. 

Arama Motorunda Üst Sıralarda Yer Almak 

Çoğu web sitesi sahibinin en çok önemsediği konu arama motorunda üst sıralarda yer alabilmektir. Bunun gerçekleşmesi içinse ilk olarak site içi blog, site dışı blog, kullanıcı deneyimi çalışmalarına gerekli önem verilmelidir. Bu üç etkene gerekli önem verildiği taktirde rakipleri gerinizde bırakmaya başlayacaksınız.

Sosyal Medya Çalışmaları Backlink ve Influencer

Backlink: Bir web sitesinin başka bir web sitesinde bahsedilmesi ve linkinin verilmesi olarak tanımlanır. İnternet sitenizde bulunan farklı içerikler sayesinde ne kadar backlink alırsanız Google sizi çok tutulan bir site yerine koyacaktır. Bu sayede doğal olarak arama motorunda üst sıralarda yer almış olacaksınız.

Influencer: şimdilerde sıklıkla duyduğumuz bu kelime etkileyen kişi anlamında kullanılmaktadır. Bu kişiler genelde sosyal medyada büyük kitlelere hitap eden ve bu kitlelerin satın alma fikirlerine büyük ölçüde yön verebilme özelliğine sahip kişilerdir. Hatta günümüzde yaygın olarak kullanılan mesleklerdir biridir. 

Sosyal Medya Çalışmaları

Yönettiğiniz web sitesine ait bir sosyal medya hesabı açarak sosyal medyada bulunan kilenizi web sitesine yönlendirebilir veya web sitesinde sosyal medya hesabınızdan bahsederek insanları oraya ulaştırabilirsiniz. Bu sayede sosyal medyadan önceki halinize göre gözle görülür bir ilerleme kaydettiğinizi sizde göreceksiniz. 

Web Sitesini İnsanlara Sunmadan Önce Kontrol Edin

Web sitesinin yapım aşaması bitmiş olsa bile belli bir süre analizlere devam edilerek oluşabilecek sorunlar tespit edilmelidir. Çünkü insanlara sunulan bir web sitesinde sorunların giderilmesi çok daha sancılı geçecektir. 

Kaliteli Bir Web Sitesinde Bulunması Gereken Bazı Özellikler

Menüler kullanıcıların kolay kullanabileceği tarzda olmalıdır.

Yazı ve arka plan rengi sitenin amacına uygun olmalıdır.

İlgi çekici logo tasarımı yapılmalıdır.

Google veya başka arama motorlarına kaydı olmalı. (Kaydı olmayan bir siteye kimse ulaşamaz.)

Tüm tarayıcılarda sorunsuz çalışabiliyor olmalı.

Sizinle iletişime geçmek isteyen kişiler için iletişim bilgileriniz bırakmalısınız.

Sitenin içerikleri karışık değil de çoğu kişinin anlayabileceği bir düzende olmalıdır.

Web Sitesi Yapımında Kullanılan Bazı Programlar

Adobe Fireworks

Adobe Photoshop

Adobe Dreamweaver

Freehand

Microsoft Frontpage


Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka da hizmet vermekteyiz. Web sitesi hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.