E-Ticaret Nedir?

1995 yılından itibaren internet kullanımı çığ gibi büyümüştür. Bu dönemde e-ticaret kavramı oluşarak online ticaret hayata geçmeye başlamıştır. Dijital dünyanın yükselişte olduğu bu dönemde e-ticaret resmen zirve yapmış durumdadır. Çeşitli ödeme yöntemleriyle mesai saatlerine bağlı kalmaksızın yapabildiğiniz bu dijital ticaret web siteleri hayatımızı son derece kolaylaştırmış durumdadır. Internet üzerinden evinizde otobüste veya herhangi bir yerde alışveriş yapabilme kolaylığına sahip olursunuz. 

Geleneksel satış yöntemlerine E-ticarette eklemiş olan işletmeler kar olanlarını arttırarak online satışı zirvede yaşamaktadırlar. Ticaret hiç bitmeyen bir yarış gibidir. Bu yarışta e-ticaret ile rekabete ayak uydurarak ön saflara ilerlemeniz mümkündür.

7/24 açık olup, mesai saatleri ve tatil günlerinde bile satış yapma kolaylığına sahip olursunuz. Dijital ortamda sanal mağazalar oluşturarak maddi yüklerin çoğundan kurtulabilir ve daha fazla ürün seçeneği ile hizmet verebilirsiniz. Belli bir lokasyona bağlı kalmadan Türkiye’nin her yerine satış yapabilir hatta dünya çapında bile ürün satışında bulunma imkânına sahip olursunuz. Her şey dijital ortamda kayıt altında bulunduğu için stoklar satışlar tedarikçiler gibi her şeye en hızlı ve kolay şekilde ulaşma imkânına sahipsiniz. Internet gibi dijital ortamlarda sanal mağazalar oluşturacağınız için kolay kolay dalgalanma olmaz bu nedenle enflasyon gibi etkilerden zarar görmezsiniz. Bütün seçenekleri görebileceğiniz ekrana sahip olmanız nedeniyle bu ihtiyaçları giderecek ürün bulmanız kolaylaşacaktır. Ürün fiyat taraması yaparken oluşacak yol gibi giderler ortadan kalkarak çok daha karlı alışverişler gerçekleştirmeniz mümkündür. Ürünler ilgili kullanıcılar tarafından yapılan yorumları inceleme şansınız olacağı için ürün hakkında fikir sahibi olacak ve ona göre hareket edebileceksiniz. Stoklarda her zaman ürün bulundurmanız gerek kalmaz ihtiyaç durumlarında tedarikçilerden ürün temin etme imkânınız oluşacaktır. 

E-ticaret, ticaretin online hali anlamına gelmektedir. Günümüzde büyük küçük bütün işletmeler online ortamlarda ticaret yapmaktadır. Büyük şirketlerin şuan elinde tuttukları online ticaret yani e-ticaret platformlarında yerinize alarak bu maratona sizde katılabilirsiniz. E-ticaret üzerinden yapılan satışlar mağaza satışlarına oranlar çok daha karlı olup kira, depo ve stok gibi ek giderlerin oluşmadığı bir ortamdır.  Geleneksel pazarlama yöntemlerinden biri olmayıp belirli bir kitle ve lokasyona bağlı kalmadan oluşturulan e-ticaret üretkenliği ve yaratıcılığı arttırmayı amaçlayan bu yöntemlerle satışlarınızı arttırmaya yöneliktir. 

Ürün çeşitliliği artması ve ürün kalitesinin de beraberinde artmasını sağlayarak hızlı kargo şeklinde müşteriye teslimini sağlamaktadır. Ürünlerin kalitesi hakkında analiz yapabilme kolaylığı ile dünyanın her yerinde ki ürünler hakkında bilgi sahibi olarak satın almanız mümkündür. E-ticaret elektronik ticarettir. Uygun fiyatlı ve kaliteli ürünlerin Pazar girmesi ile rekabetin artmasıyla ticari maliyetlerin düşmesine sebep olacaktır. 

E-ticaret; elektronik ticaret anlamına gelen online ticarettir. Dünya piyasasında kalıcı izler bırakmak ve kaliteli hizmet sunmak için tercih edilen bir sistemdir. Belli bir çevreye bağlı olmaksızın tüm Türkiye’de ve hatta dünyada ürün satışı yapmanız mümkündür. KOBİ’ler şirketler, holdingler, markalar butikler ve firmalar için kullanıma uygun olan bu e-ticaret sistemleri ile ticareti kolay ve çok daha karlı şekilde yaşayın.