Mobil uygulamaların en çok tercih edilme nedenleri nelerdir?

Yapılan bazı çalışmalar mobil uygulamaların mobil web sitelerine oranla daha çok kullanıldığını göstermektedir. Potansiyel müşterilere ulaşmak için uygulamalar sıklıkla tercih edilmektedir.

Mobil uygulamalar mobil web sitelerinden daha kaliteli olmasının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Birlikte inceleyelim;

Mobil uygulamalar kişiselleştirilebilmektedir;

Kişiselleştirme; ilgi, konum ve kullanıcı davranışlarına göre şekillenen kullanıcı özelliklerini belirtmekle ilgilidir. Mobil uygulamalar, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir deneyim ortamı oluşturmaktadır. 

Mobil cihaz özelliklerini kullanma;

Mobil uygulamalar kullanıcı deneyimi arttırmak için kullanıcının kişisel bilgilerine erişim sağlayabilmektedir. Cihaz özellikleri, kullanıcıların mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirmekte geçen süreyi büyük ölçüde indirmektedir.


Çevrimdışı çalışma olanağı;

Mobil web siteleri ve mobil uygulamalar arasında ki en önemli fark olarak sayılabilmektedir. Uygulamalar için temel özelliklerin gerçekleştirilmesi için internet bağlantısına ihtiyaç olmasına karşın çevrimdışı moda bile sınırlı işlevsellik oluşturabilmektedir. 

Bildirim gönderme kolaylığı;

Mesaj yağmuruna tutulan müşteriyi yönlendirebilmek pek mümkün olmayacaktır. Sıklıkla gönderilen mesajlardan bıkan kullanıcıya ürün satışı yapamazsınız. Müdahaleci olmayan bildirimleri kullanıcıya iletme işletmelerin mobil uygulama tercihini etkilemektedir. 

Yeni marka deneyimi;

Mobil uygulamalar, markaların web sitelerinden farklı olmaları sebebiyle kullanıcılara farklı marka deneyimi sunmaktadır. Mobil uygulamalar, seçkin marka oluşturmak için profesyonelce kullanılabilmektedir. 

Mobil tasarımda özgürlük;

Mobil web sitelerinin çalışabilmesi için “geri butonu”,”yenileme butonu”,”adres çubuğu” şeklinde tarayıcı özelliklerine bağlıdır. Mobil uygulamalar bu kısıtlamalardan “dokunma”,”hızlıca kaydırma”, ”tutma” gibi gelişmiş temel özelliklere çok sayıda ayrıntı ile bağlanabilmektedir. 

Daha fazla zaman harcama;

Uluslar arası araştırma şirketi olan Flurry verilerine göre, mobil kullanıcılar zamanlarının %86’sını mobil uygulamalar için, %14’ü ise mobil web siteleri için harcamaktadırlar. 


Dönüşüm akışı;

Mobil uygulamalar daha çok hedeflenmesi sebebiyle (içerik ve yararları) dönüşüm hunisi içinde çeşitli kısımlara yönlendirilmektedir. Buna ek olarak mobil kullanıcılar çeşitli mobil web sitelerine erişim sağlayabilmektedirler.

 Dönüşüm hunisi hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Marka vurgusu;

Mobil uygulama simgeleri, yenlikçi bannerlar gibi çalışabilmektedir. Kullanıcı cihazı içinde yer alan marka uygulamalarının varlığı, etin kullanım olmaması durumlarında bile, kullanıcının marka ile ilgili olduğu algısı oluşturulmaktadır. 

Hızlı çalışma;

Mobil uygulamalar mobil web sitelerinden çok daha hızlı çalışmaktadır. Genlikle web sonuçlarını kullanmakta olan mobil web siteleri, verileri mobil cihazlara saklamaktadır. Bu nedenle veri alımları mobil cihazlarda daha hızlı gerçekleşmektedir. Keyfili bir kullanıcı deneyimi oluşturmayı sağlamaktadır