Kurumsal kimlik nedir?

Kurumların şirket içi ve şirket dışında duruşunu yani kendisini temsil etmesini sağlayan her şeyi kapsamaktadır. Büyük küçük her firmanın artık bir web sitesi ve logosu bulunmaktadır. Bu ufak görünen parçaların önemli olan avantajı bulunmaktadır. 

Çalışan kurumların şirket içinde ve şirket dışında kendisini temsil eden kaliteye sahip olması önem taşımaktadır. Dijital dünyada fark yaratma arzunuz varsa web siteleriniz üzerinde reklam alanları gibi çeşitli görsel teknolojileri kullanmanız gereklidir.

Kurum içi kurumsal kimlik

Kurum içi kurumsal kimlik şirket içinde oldukça önem kazanan bir durumdur. İş ciddiyetini arttırarak, müşteriler açısından oldukça önemlidir. 

İlk olarak şirketinize özel bir logo bulmanız gereklidir. Tüm bunların yanında kartvizit, bloknotlar, haberleşme formları, muhasebe belgeleri, şirket içi giyim ve çeşitli dijital materyaller üzerine logo, adınızı ve çeşitli iletişim bilgilerinizi bastırmalısınız.

Kurum dışı kurumsal kimlik

Kurum dışı tasarımlar kurum içi tasarımlara biraz daha ekleme yapılarak oluşturulan bir iştir. Kurum içinde kimliğinizi tam anlamıyla oluşturduktan sonra kurum dışındaki kimliğinizle ilgilenmeye başlamanızı öneriyoruz. 

Örnek vermek gerekirse, çeşitli araçlar üzerine, bina dışına cephe giydirmesi, tabela yaptırabilirsiniz.

Ofis içine kurumsallık eklemelisiniz. Dışarıdaki elemanlarınızın kendilerini ve kurumunuzu tanıtması için broşür ve katalog gibi belgeler bastırabilirsiniz. 

E-ticaret sitesi olmasanız bile dışardan gelen insanları şirketinizin adını duyup arattığında arama motorlarında şirketiniz hakkında bilgi sahibi olması gereklidir.

Kurumsal kimliğe ihtiyacınız var?

Marka kişiliği

Kurumsal kimlik şirketinizin karakterinin dışardan görünüşüdür. Kurumsal kimlik oluşturmak kurumsal imajınızı belirleyerek hedeflenen kitleniz içinde olumlu görünüş oluşturmak için kullanılmaktadır. Kurumsal kimliğiniz şirketinizin hedeflerini anlatarak kendini tanıtması için oluşturulmalıdır.

Farklı tasarım

Kurumsal kimliğiniz sektör içinde fark yaratarak doğru bir sıralama kazanmanıza yardımcı olmaktadır. Profesyonel ellerce tasarlanan kurumsal kimliğiniz hedef kitle içindeki potansiyel müşteriler ile etkileşiminizi hızlandırmaktadır.

Tutarlı mesaj

Kurumsal imajınızda gelişim yaratmak istiyorsanız kurumsal kimliğinizi yansıttığınız materyaller üzerinde tutarlı davranış sergilemeniz gereklidir. Her parçanın aynı formatta yapılması ve uyumluluğu önemlidir.

Farkındalık yaratmak

Kurumsal kimlik oluşturmak, marka bilinirliğinizi arttırarak sektör içinde farklı ve ön planla olmanızı sağlayacaktır. Markanızın tüm etkinlikler içinde varlık göstermesi ve hedef kitleniz ile etkileşimde bulunarak kalıcılığınızı sağlamanıza yardımcı olmaktadır.

Marka sadakati

Etkili şekilde oluşturulan kurumsal kimlik, hedeflenen kitleniz ile etkileşimde olmanızı ve müşterilerinizin sadakatini kazanmanıza yardımcı olmaktadır.