Görsel ve Metinsel İçerik Optimizasyonu Nedir?

Google arama motorlarında görsel ve içerik optimizasyonu oldukça önemli olup iyi algılanması gereklidir. Metinsel içerikler ve görseller arasında etkileşim bulunmuyor oluşu hatalı ve mantıktan uzak bilgi akışı yaratacaktır.

Hatadan ve mantıktan uzak bilgi akışının önüne geçmek adına görsel ve metinsel içerikler arasında uyumluluk oluşturulmalıdır.

Metin Optimizasyonu

Kaliteli ve doğal olacak şekilde oluşturulan metinsel içerikler okuma ve sadelik anlamında insanların anlamasını kolaylaştıracağından bilgiye erişim olanaklarını arttıracaktır.

Bunların yapılması durumunda insanlar web site içeriklerinizde daha uzun süre vakit geçirmelerini sağlayacaksınız.

Site içinde yapılan SEO çalışmalarının yerini artık metinsel içeriklere bağlanmış görsel çalışmalar yer almaktadır.

Web site içinde kullanılmakta olan özgün ve akıcı dile sahip metinsel içerikler yardımıyla insanların kurum ya da bireysel olarak kullanmış olduğunuz web siteniz üzerinde daha fazla vakit geçirmelerine neden olacaktır.

Bu kaliteli ve sadelikle oluşturulmuş görsel ve metinsel içerikleri sosyal medya üzerinden paylaşarak web sitenize doğal bir trafik akışı sağlamış olacaksınız.

Görsel Optimizasyon

SEO duyulduğunda akıllara en çok optimizasyon almakta olan alanlar gelmektedir. Anahtar kelime optimizasyonu yapılması gereklidir. 

Metinsel içerikler her ne kadar göze hitap ediyor olsa da bazı kullanıcılar için Görsel içerik optimizasyonu da oldukça önem taşımaktadır. 

Örnek vermek gerekirse; Seyahat planlaması yaparken yeterli görsel bulunmuyor oluşu kullanıcıları eksik bilgiye ulaşmasını sağlayacağından tercih edilmemektedir.

Tüm bu durumlar sizlerin geçici kullanıcı kazanıyor oluşunuza neden olurken doğru ve eksik bilgi vermenizi sağlayarak kullanıcı sadakatinden yoksun olmanıza neden olacaktır. Kısaca kullanıcı kaybedersiniz.

İçerik açısından görsel optimizasyonu web siteyi ziyaret eden ziyaretçilerin davranışlarıyla doğrudan ilgilidir. Görseller yalnız web sitelerde değil arama motorlarında da fazlasıyla önem taşımaktadır.

Genel olarak bakıldığında estetik olarak görsel optimizasyonla metinler görülmektedir. 

Görsel optimizasyon nasıl yapılır?

Seçilen görseller ve yazılı metinsel içeriğin uyumluluğu,

Görsellere doğru isimlendirme verin,

Telif hakkı oldukça önem taşır dikkat edin,

Stock görsellerden kaçının,

Seçilen görselin kalitesi önemlidir,

Görsellerin hikayesi olmalı,

Farklı görsel seçimine özen gösterin,

Görsel boyutlarını ayarlayın.