E-ticarette marka bilinirliği nasıl arttırılır?

Marka bilinirliği; tüketicilerinizin ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi edinmelerini sağlar. E-ticarette marka bilinirliği elde etmek için çok çeşitli yöntemler bulunmaktadır. 

Marka bilinirliği nasıl arttırılır?

İçerik pazarlama çalışmaları;

Düzenli içerik üretimi marka bilinirliğiniz konusunda size son derece faydalı olacaktır. İçerik pazarlama marka bilinirliğinizi arttırmada gerekli hususlar arasında yer alır. İçerik üretimi web siteniz organik trafik akışı sağlayacak ve bilinirliği arttıracaktır. 

İçerik üretimi ile birlikte yeni hedef kitlelerle etkileşim oluşturarak markanızı tanıtabilir üretmiş olduğunuz içerikler yardımıyla sektör hakkında bilgilendirme yapabilirsiniz.

İnfografik ve görsel içerikler;

İnfografik içerik üretimi marka bilinirliğinizi arttırmanıza faydası olacak içerik formatlarındandır. Markanız, ürünleriniz, başarılarınızın yanı sıra sosyal medya üzerinden çıkmış olan haberlere ilişkin içerik oluşturulması çeşitli pazarlama kanallarında öne çıkmanızı sağlayarak markanızın geniş kitlelere tanıtılmasını sağlayacaktır.

Sosyal medyada düzenli paylaşım yapın;

Sosyal medya platformları üzerinden yapılacak paylaşımlar marka bilinirliğinizi arttırmada oldukça önem taşır. Devamlılığı sağlamanız var olan takipçilerinize güvenilirliğinizi gösterirken yeni kitleler ile de etkileşim oluşturmanıza fayda sağlar.

Yeni hedef kitlelere erişim sağlamak için çalışırken paylaşım devamlılığı sağlamak önemlidir. Süreklilik bulunmadığında markanızın iş yapıp yapmadığı düşünce konusu olabilir. 

Remarketing çalışmaları yapın;

Facebook, Google adwords ile remarketing çalışmaları yapılması marka bilinirliğinizi arttırmada önemlidir. Web sitenizi terk eden kullanıcılarınıza erişim için remarketing çalışmaları yapılması dikkat çekecektir.

Sosyal sorumluluk projeleri yapın;

Sosyal sorumluluk projeleri marka bilinirliğini arttırma hususunda önemli rol oynamaktadır. Marka olarak size uygun bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer almak ya da kendi projenizi yaratmak sektör içinde öncü konumda olmanıza ya da sorumluluk alıyor oluşunuzu tüketicilerinize gösterebilirsiniz. Marka bilinirliğinin yanı sıra marka imajınız içinde son derece avantaj sağlar.

Reklamlara ağırlık verin;

Çeşitli dijital platformlar üzerinden reklam gösterimi yapmanız marka bilinirliğinizi arttırmanız destek sağlayacaktır. Ürün tanıtımı yanı sıra sosyal medya platformlarında vereceğiniz reklamlar ile üretmiş olduğunuz içerikleri ön plana çıkarabilirsiniz.

Farklı platformlar üzerinden reklam kampanyası üretmeniz farklı kitlelere tanıtımınız sağlayacaktır. 

Yarışma ve çekilişler yapın;

Hızlı biçimde marka bilinirliğinizi arttırmak için sosyal medya platformları üzerinden çeşitli yarışma ve çekilişler düzenleyebilirsiniz. Katılım koşulu için markanızı takip etme ve arkadaşlarına önerme gibi seçenekleri koyarak geniş kitlelere erişim sağlayabilirsiniz. Elbette sürekli olarak bu tip yarışma ve çekilişler düzenlemek marka bilinci oluşturmanıza zarar verecektir.