Web Sitenizi Hızlandırın

En çok aranan web sitesi olmak ve rakiplerinizi eleyerek önlerine geçmek için web sitenizin hızlı olması önemlidir. Güncel, ilgi çekici ve bilgi verici bir web siteye sahipseniz ama hızlı değilseniz ne yazık ki arama sırasında üst sıralarda yer almanız zorlaşacaktır. Google üzerinde yapılan sıralama algoritmasında 200 civarında madde vardır bunlardan biri olan hız ön sıralarda yer almanızı sağlayacaktır.

 Müşterilere kaliteli hizmet sunmak ve şirketi tanıtmak için web sitesi önemlidir. Web site ziyaretleri sırasınca hızlı ve aradıklarını kolay şekilde bulmaları gerekmektedir. Müşteri memnuniyeti ve ziyaret esnasında ki beklemeler minimuma indirgenerek tıklanma sırasında beklenme engellenmelidir. Hızlı dolaşım sağlanması önemlidir. 

Site Hızı Düşünüldüğünden Önemlidir

Hız her şeydir. Düşünüldüğünde yavaş bir web sitesinde gezinen ziyaretçiler beklemekten sıkılacaktır, beklemek istemeyen potansiyel müşteriler ise ne yazık ki web sitesinden çıkacaklardır. Google tarafından yapılan hız ölçümleri sırasında, web sitenizi ziyaret eden kişilerin yaptıkları her hareket google tarafından kaydedilmektedir. Web sitesi ziyaretlerinde yavaş yüklenen sistemleri kim beklemek ister ki?  Site optimizasyonuyla yapılan web sitesi açılışları ile hızın ne denli önemli olduğunu görmekteyiz. Hızlı bir web sitesine sahip olmak sizlere;

Hedef kitlenizle buluşmanız daha hızlı,
Ürün incelemesi ve alışverişlerinizde ki hız artar,
Google botları tarafından yapılan tarama hızı artar,
Rakipleriniz elemek daha kolay,
Google arama motorlarında üst sıralarda yer alırsınız,
Dönüşüm oranlarında artış gözlemlenir.

Web sitenizi hızlandırmak için yapılabilecekler; 

1-Hosting Seçimi;

Hosting seçimi ve site hızlandırma web siteniz için son derece önemli sayılabilecek bir unsurlardır. Kaliteden yoksun, ucuz sürekli hizmette sorun çıkaran hosting firmaları ile çalışmak web sitenizin kalitesi ve hızı konusunda sıkıntı yaratabilir. 

Doğru hosting seçimi her şeydir. Hosting firmalarının sunmuş olduğu yüksek çalışma süresi ve SEO değerleri için de en yüksek değerler seçilmelidir. Sunucunuz ile web siteniz arasında bağlantıya gelen zarar arada ki bağlantının kopması demektir. Bu durum ziyaretçi artışına zarar vererek düşüşe sebebiyet verecektir.

2-Doğru Tema Seçimi;

Optimizasyonu düzgün sağlanmamış ve özensiz kodlama ile web site ulaşımı yavaşlayacağından ziyaretçi artışında düşüş yaşanacaktır. Tema seçimi yapılmadan önce gereksiz CSS ve JavaSpript kodlarından gereksizlerin temizlenmesi önemlidir. 

3-HTTP İsteklerini Azaltma;

Resimler, CSS komutları, komut dosyası indirme işlemleri yüklenme süresinin %85’lik kısmını oluşturduğu yapılan çalışmalar sonucunda görülmüştür. Web sitelerinin hızlı açılmasında web sitelerinin sahip olduğu http istekleri önemli etki yaratır. Web sitenizin kaç tane http isteği olduğunu Chrome tarayıcısı ile görebilirsiniz. Mouse ile sağ tıklayarak incele seçeneğine tıklayıp network kısmında açılan sekme üzerinden http isteği, boyutları, yüklenme süresi görürsünüz. Tüm dosyaları gözden geçirerek gereksiz verilerden arındırmalısınız. 

4-Cache Etkinleştirme;

Cache, önbellek anlamına gelir. Web sitesini ziyaret eden kullanıcılar bir ögeye tıkladıklarında diğerleri önbellekte saklanır. Dosyaları indirmeden önbellekten yüklenme gerçekleşir. Cache ile web sitesinde yayınlanan bütün veriler ve dosyalar önbelleğe alınmış, küçültülmüş dosyalardır. Veritabanının sorgusu azalarak site hızı artacaktır.

5-Görselleri Optimize Etme;

Düzenlenmemiş resimler sayfanın geç yüklenmesine sebebiyet verecek ve web sitesi geç açılacaktır. Geç yüklenen resimler nedeniyle hızda ciddi bir düşüş yaşanacaktır. Yüksek boyutlu görselleri küçülterek yüklenmeyen görselleri basit photoshop programları ve WP Semush, ShortPixel, EWWW Image Optimizer, Imagfy Image Optimizer gibi WordPress eklerinde bu görsel boyutlandırma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Web sitesi hızlandırmaya etki eden diğer faktörler;

Ortalama 2000 kelimeden oluşan metinleri sayfalara ayırmak,
Veri tabanı yedekleyerek optimizasyon tamamlamak,
Hızlandırılmış mobil web siteler için (AMP) kullanımı sağlamak,
Web sitenizi güncel tutmak,
Eskiden kullanılan materyalleri temizlemek,
WordPress tabanlı sitelerde admin panel eklemek,
Gzip ve Keep-Alive özelliklerini aktif hale getirmek,


Web sitesi hızlandırma işlemlerini tamamladıktan sonra yapılan ölçümlerde ne oranda hızlandırdığınız görünecektir. Dijital çağda hız her şeydir, Hızlanın.