Kurumsal Web Sitesi

Kurumsal web sitesi çeşitli kurum ve işletmeler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Kurumsal web sitesi; kurumların, kurumsal kimlikleri ile uyumlu olup kurumsal öğeleri ortaya çıkaracak şekilde hazırlanmalıdır.

Kurumlar adına tasarlanan kurumsal web sitesinin hedef kitle tanımlaması mutlaka yapılmalıdır. Kurumsal web sitesi yaparken ziyaretçi profili ve hedeflenen bölge analiz edilerek kurumsal web sitesi tasarlanmalıdır. 

Kurumsal web sitesi; müşterilere, rakip firmalara, iş başvurusu yapacak bireylere ve potansiyel müşterilerinize hakkınızda olumlu bir algı yaratması için kurumsal web sitesi tasarlanmalıdır.

Kurumsal web siteler internete erişim hızı bölgesel olarak değişkenlik göstermesi nedeniyle son derece hızlı açılması ve her bölgeden erişime onay verecek alt yapıda tasarlanmalıdır.

Kurumsal web sitesi öncelikle kurum logosu ile uyumluluğu kurumsal kimlik açısından son derece önemlidir. Kurumsal web siteleri kurumsal ihtiyaçlardan meydana gelmektedir.

Kurumsal web sitesinde olabilecek sayfalar;

Kurumsal içeriğe yönelik sayfalar

* Kurumsal

*Hakkımızda

*Misyon

*Vizyon

*Varsa tarihçe

Şirketler ve Grup Şirketleri

*Şirket grupları

*Faaliyet gösterilen alanlar

Satış ağı ve Bayiler

*Yetkili satış noktaları

*Bayilik iletişim formları

*Bayilik haritası

Ürün ve hizmet sayfaları

*Kategorilenmiş ürünler

*Ürünler hakkında detaylar

İletişim bilgileri

*İletişim formları

*Adres bilgileri

*Şube bilgileri

*Ulaşım

Bahsetmiş olduğumuz bu sayfa örnekleri genel kullanımdan derlediğimiz sayfa içerikleridir. Kurumların ihtiyaçları düşünülerek kurumsal web sitesi sayfaları şekillendirilir.

Kurumsal web sitesi tasarımı için özgün bir programlama yapılmalıdır. Her kurumsal web sitesinin tasarımı kurum logosu ile bütün olması önemlidir.

Kurumsal web sitesi yapan firma sayısı ne kadar çok olsa da her firmanın bu işi kaliteli biçimde yaptığını söylemek güç. Kurumsal web sitesi oluşturmak için her şeyden önce web tasarım, programlama, veri girişi gibi işlemler yapılmalıdır.

Kurumsal web sitesi tasarlamak için bu dört konuda uzmanlaşmış bir kadroya ihtiyaç duyulmaktadır.

Kurumsal web sitesinin tasarımı nasıl olmalıdır?

Kurumsal web sitesinin tasarımı son derece sade olmalıdır. Kurumsal web sitesinin tasarımında beyaz ve gri renk alanların etkili kullanılması gibi küçük görünen önemli detayların en iyi biçimde oluşturulması kurumsal web sitesi için oldukça önemlidir. 

Kurumsal web sitesinin tasarımı işletmelerin kurumsallığını dijital dünyadan potansiyel müşterilere yansıtacağı için son derece özenli yapılması gereklidir. 

Kurumsal web sitesi tasarımları, işletmelerin prestijini belirleyen en önemli sayılabilecek unsurlardan biridir. İşletmeler ürün ve hizmet tanıtımı için kurumsal web sitesini sıklıkla kullanmaktadır. 

Firma logosu kurumunuzu en iyi şekilde yansıtacak biçimde tasarlanmalıdır. Kurumsal web sitesinin tasarımı sade olmalı ve ziyaret eden kullanıcının gözünü yormamaya özen gösterilerek tasarlanmalıdır. Firmanızın tanıtımı, çeşitli duyuru, kampanya ve etkinlikler ana sayfa üzerinden kullanıcılarınıza duyurmalısınız. 

Menüleriniz kurumsal web sitenizi ziyaret eden tüketicinin aradığını kolaylıkla bulabileceği şekilde tasarlanmalı ve karmaşıklıktan uzak olması önemlidir. 

Kurumsal web sitesinde başlık bulunmayan içerik olmadığından emin olmalısınız. Kurumsal web sitesi içinde kullanıcıların sizinle kolaylıkla iletişime geçebileceği bilgi formları ya da iletişim bilgileriniz olmalı ve bu formların çalıştığından emin olmalısınız. Formların düzenli kontrolüyle etkileşim problemini ortadan kaldırmanız gereklidir.

Kurumsal web sitesinde hız oldukça önem taşıyan bir konudur. Kurumsal web sitesinin son derece hızlı açılması için sayfalar profesyonel kişilerce bu düşünceye uyumlu şekilde tasarlanmalıdır.

Hedef kitlenizin arama motorlarında arattığı anahtar kelimelerin kurumsal web sitenizin içinde varlık göstermesi kurumsal web sitesinin arama motoru sıralamasında üst sıralarda yer almasını sağlayacaktır.

Arama motorlarında sıralama kazanmak istiyorsanız bu profesyonel olarak arama motoru optimizasyonu yani SEO çalışması yapan kişilerden yardım alabilirsiniz. 

Kurumsal web sitesi tasarımı öncelik olarak kullanıcı beğenisi ve onayı kazanmalıdır. Kurumsal web sitenizi ziyaret eden kişiler kurumunuz hakkında yeterli bilgiye erişim sağlamalıdır. 

Kurumsal web sitenin tasarımı logonuzla uyumlu ve son derece sade tasarlanması gereklidir. Tüm bunlar düşünüldüğünde kurumsal web sitesi tasarımı yaygın internet kullanımı düşünülerek özen ve özveri ile profesyonel olarak kurumsal web sitesi tasarlayan kişilerce yapılmalıdır. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tıklayınız.