Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi

2020 yılında ocak ayı itibariyle ülkemizde toplam 54 milyon kişinin sosyal medyayı aktif olarak kullandığı bilinmektedir. Hal böyle olunca sosyal medyanın küçümsenmeyecek bir gücü yakaladığı fark edilir. Çoğu kişi ve kurum ise markalarının sosyal medyanın bu gücünden yararlanabilmesi ve sosyal medyayı daha verimli kullanabilmesi için profesyonel sosyal medya yönetimine başvurur. 

Birçok özelliği bulunan ve hala da yeni özellikler kazanmaya devam eden sosyal medya mecrası günümüzde en önemli pazarlama teknikleri arasında yerini çoktan almıştır bile. Bu konuda asıl mesele sosyal medya yönetiminde doğru stratejiyi geliştirmek ve bunu hayata geçirebilmekte yatar. 

Profesyonel sosyal medya yönetiminde başarı sağlayabilmek için sizi en iyi yansıtan sosyal medya platformunu bulmalı ve seslendiğiniz hedef kileyi iyi tanımanız gerekmektedir. Eğer henüz bu iki konu içinde net bir cevaba ulaşamadıysanız direk sosyal medya yönetimine atılmanızı önermeyiz. 

Sosyal medya yönetimi genellikle Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest, Twitter,  Linkedin gibi alanında başarı yakalamaış platformlarda gerçekleştirilir. Bu platformların her biri genelde farklı bir kitleye ve amaca hizmet eder. Durum bu olunca sosyal medya yönetiminde profesyonel bir imaj oluşturabilmek için seçeceğiniz platformda önem taşır hale gelmektedir. 

Profesyonel Sosyal Medya Yönetiminin Sağlayacağı Başlıca Avantajlar

1. Marka Bağlılığı

Profesyonel Sosyal medya yönetiminin amacı sadece hedef kitleri reklam ve kampanyalardan haberdar etmek değildir. Sosyal medya yönetimi sayesinde müşteriler sizinle kolay bir şekilde iletişime geçebildikleri için size ve markanıza karşı bağlılık gösterecektir. Bu nedenle marka bağımlılığı profesyonel sosyal medya yönetimi için önemli avantajlardan biridir. 

2. Reklam Maliyetleri

Herhangi bir sosyal medya platformuna kaydolmak tamamen ücretsiz bir süreçtir. Zaten çoğu kişi ve firmanın sosyal medya üzerinden kendi reklamlarını yapmalarının asıl nedeni de diğer pazarlama stratejilerine göre sosyal medya yönetiminin daha hesaplı olmasıdır.

3. Arama Motoru Sıralaması

Sosyal medya yönetimi direk olarak arama motoruna yansımasa bile dolaylı olarak etki eder. Hatta sosyal medya yönetiminden sonra markaların %58’lik bir kısmı arama motorunda daha iyi sıralamalar sahip olduğunu söylemiştir. Bu nedenle profesyonel sosyal medya yönetiminin arama motoru sıralamasına etki ettiği bilinir. 

Sosyal Medya Yönetiminde Müşteri Memnuniyeti Nasıl Sağlanır?

Sosyal medya yönetiminde müşteri memnuniyeti sağlamak için ilk olarak müşterilerinizi değerli hissettirmeniz gerekmektedir. Sorularına uygun bir dille cevap vermeli, içeriklerinizle onları sıkmamalısınız. Ayrıca tüm bunların yanında müşteri ve takipçilerinize birer sayı olarak görmemeli onlarında birer insan olduklarını unutmamalısınız. 

Hem müşterilerinizin hem de kendi zamanınıza önem verin. Sosyal medya yönetiminde oldukça profesyonel ilerleyen markalara baktığınız zaman onların insanları sıkmayacak içerikler ürettiklerini görürsünüz. Bu nedenle sizde işinde profesyonel ilerlemek için içeriklerinize önem verin. 

Sosyal medya yönetiminde müşteri memnuniyetini sağlamak için bir diğer önemli faktör ise sıklıkla müşterilerin şikâyet ettiği konulara çözümler geliştirmektir. Eğer müşteri şikayetlerine gerekli önemi vermezseniz sosyal medya yönetiminde alacağınız faydanın azaldığını görürsünüz. 

Şimdi profesyonel sosyal medya yönetiminde müşteri memnuniyetini sağlamak için gerekli olan etkenleri kısaca özetleyelim. Bu etkenler şu şekildedir;
Müşterilerinizi değerli hissettirin.
Hem kendinizin hem de müşterilerinizin zamanına gerekli önemi verin.
İçeriklerinizi eğlenceli ve insanı sıkmayacak cinsten olsun.
Sıklıkla aldığınız müşteri şikayetlerini en aza indirgemek için mantıklı çözümler geliştirin.

Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi Konusunda Uzman Olan Kişilerin Görevleri 
Sosyal medya yönetimini yaptığı marka için en uygun stratejiyi oluşturur ve bunu hayata geçirir.
Markanın hesabının olduğu sosyal medya platformlarının hepsi ile yeteri kadar ilgilenmek.
Sosyal medyanın işleyişi hakkında bilgi donanımına sahip olması ve bu bilgileri sosyal medya yönetimi esnasında etkili kullanabilmesi
Var olan kampanyaların verimini arttırmak için çeşitli çalışmalara başvurur.
Markanın sosyal medya yönetimi için ayırdığı bütçeyi etkin bir şekilde kullanabilmek. 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Profesyonel sosyal medya yönetimi hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.